Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drenthe Liberty Tour gaat niet door vanwege oorlog in Oekraïne

Drenthe Liberty Tour
Foto: Sjoerd Looijenga[

REGIO – De Drenthe Liberty Tour zou dit jaar na een afwezigheid van twee jaar weer plaatsvinden, maar de organisatie heeft toch anders moeten doen besluiten. Waar in 2020 en 2021 corona een streep zette door het bevrijdingsevenement is de aanval op Oekraïne door het Russische leger dit jaar de reden om de tour te schrappen.
Direct bij de start van de oorlog in Oekraïne ontstonden er twijfels over het wel of niet door laten gaan van het militair getinte evenement. De landelijke organisatie benadrukte dat het juist in deze tijden belangrijk is om de vrijheid te gedenken. Of het evenement dan wel of niet zou doorgaan liet de landelijke organisatie over aan de overheid.

‘Nu ongepast’

Nu in Westerbork besloten is om Dorp van de Vrede niet door te laten gaan heeft ook de organisatie van de Drenthe Liberty Tour besloten om definitief de stekker uit het evenement te trekken.
Dick Koole van de organisatie laat weten dat de beslissing met pijn in het hart is genomen. “Door alle reacties zijn we gesterkt in ons gevoel dat het nu ongepast is om met een colonne van ruim 200 militaire voertuigen de bevrijding van Nederland te herdenken en te vieren. Het zou verkeerde associaties kunnen oproepen.”
De organisatie geeft aan dat er wel een nieuwe poging ondernomen wordt om weer een Drenthe Liberty Tour te houden.
Dit is een artikel van RTV Drenthe, die dit jaar nauw samenwerkt met RTV1 om de regionale verslaggeving te versterken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.