Direct naar de inhoud.

Medewerkers van onder meer gemeente Borger-Odoorn slachtoffer van phishing

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie | © RTV1

BORGER-ODOORN – De mailboxen van medewerkers van de gemeenten Borger-Odoorn, Emmen, Coevorden en stichting De Toegang zijn vorig jaar zomer mogelijk ingezien. De medewerkers werden slachtoffer van phishing, een soort internetfraude. Dat laat DvhN vandaag weten. In de mailboxen van de medewerkers zaten bestanden met adressen en telefoonnummers van zo’n 7000 inwoners.

De vraag is nu of kwaadwilligen hierdoor wellicht gegevens van inwoners hebben kunnen inzien. Volgens de betrokken gemeenten is deze kans enorm klein. Dat blijkt uit onderzoek van een forensisch bureau naar het lek. Toch is de kans dat de gegevens zijn gelekt, niet geheel uit te sluiten. De gemeenten hebben daarom melding gedaan bij de Autoriteit persoonsgegevens (AP).

Emmen

Inge Katerbarg, woordvoerder van de gemeente Emmen, schat het risico op inzage laag in. ‘We denken echt niet dat de gegevens zijn bekeken’, aldus Katerberg tegenover DvhN. ‘We hebben ook gelijk maatregelen genomen, maar we zijn verplicht inwoners te informeren waarvan gevoelige informatie kan zijn gelekt.’

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal