Direct naar de inhoud.

Veenkoloniaal Symfonie Orkest profiteert van coronamaatregelen

  • door:
  • op:
Het orkest is aan het repeteren F: VKSO

VALTHERMOND – In het oude hervormde kerkje in Valthermond streek vanochtend een groot orkest neer. Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest begon zaterdagochtend hun Drenthe tour. Dirigent Lubertus Leutscher heeft samen met de orkestleden flink gerepeteerd om hun optreden vorm te geven.

‘Samen met de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze en de provincie Drenthe hebben we dit project opgezet’, begint Leutscher. Naast Valthermond ging de tour zaterdagmiddag naar Anloo en gaat de tour zondagmiddag naar Anloo.

Het concert is verdeeld in twee verschillende muziekstukken. ‘We hebben vandaag vooral koperblazers en houtblazers. We spelen dan stukken zoals de Suite van Richard Strauss.’ Dat muziekstuk uit de zestiende eeuw is een stuk waar ook op gedanst kan worden. ‘Er wordt ook muziek gespeeld uit de Renaissance. In Anloo zullen de strijkers erbij komen voor een nog mooier effect op die muziekstukken.’

Het oefenen gebeurde veelal met coronamaatregelen. Ondanks dat er ook veel negativiteit was, bracht dat het orkest ook iets positiefs geeft de dirigent aan. ‘Het orkest moest repeteren in deelorkesten en deze deelorkesten gaan nu apart van elkaar optreden, maar op zondag ook gezamenlijk.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal