Direct naar de inhoud.

Gemeenteraad van Stadskanaal geïnstalleerd: zes nieuwe gezichten

  • door:
  • op:
Gerard Weinans (CDA) legt de eed af | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Woensdagavond werd de nieuwe gemeenteraad van Stadskanaal geïnstalleerd in de pleinzaal van het Theater Geert Teis. Voor de meeste raadsleden was dit niet nieuw, aangezien ze ook al in de vorige raad hebben gezeten. Maar toch blijft het voor velen een spannend moment, zeker voor de zes nieuwe gezichten. 

‘We kijken hier naar het resultaat van de verkiezingen van twee weken geleden’, begon burgemeester Klaas Sloots bij de opening. ‘Sommigen zijn wat zenuwachtig, maar dat is niet nodig. Jullie worden lid van het gemeentebestuur van mooiste gemeente van Nederland.’

Nieuwe gezichten

In totaal verschenen zes nieuwe gezichten in de raadszetels. Dat zijn Jelmer van der Veen (ChristenUnie) Harma Zwiers en Simon Mulder (Lokaal Betrokken), Anne Geldersblom (SP), Frans Lutz (Gemeentebelangen) en Gerard Weinans (CDA). De lijst met alle raadsleden vind je hier.

In de loop van de tijd zullen er nog nieuwe raadsleden bij komen en weggaan omdat de wethoudersposten nog moeten worden verdeeld. Dat zal gebeuren zodra er een coalitie is gevormd.

‘Tas met gereedschap’

Nadat alle leden de eed of de belofte hadden afgelegd tegenover de burgemeester, kregen ze een bloemetje en ‘een tas met gereedschap’ zoals de griffier het noemde. Daarin zaten onder andere de vergaderschema’s; ‘Belangrijk om die alvast in de agenda te zetten’. Ook zat er een iPad, die iedereen in bruikleen krijgt, in en een sleutelhanger. ‘Waarom dat laatste erbij zit weet niemand, maar het is toch leuk’, grapte de griffier.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal