Direct naar de inhoud.

Bert Wassink benoemd tot formateur in Veendam

  • door:
  • op:
Bert Wassink wordt de formateur in veendam F: Omroep Fryslan

VEENDAM – Bert Wassink is benoemd tot formateur in Veendam. Zijn opdracht is het vormen van een coalitie en college van Gemeentebelangen, Partij van de Arbeid, D66 en de VVD. Daarnaast gaat hij samen met de partijen het coalitieprogramma schrijven.

Informateur Henk Jan Schmaal van de grootste partij, namelijk Gemeentebelangen, vindt het fijn dat Wassink kennis heeft van de gemeente Veendam. ‘Wassink beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en uitgebreide kennis over de gemeente Veendam, die in deze fase van het proces van belang is.’ Wassink was griffier en gemeentesecretaris in Veendam.

Het is niet de eerste keer dat Wassink formateur is in de gemeente. In 2014 was hij ook al betrokken bij de collegevorming in de gemeente Veendam.

Wassink was in 2010 wethouder in de gemeente Aa en Hunze en daarna was hij van 2015 tot en met 2020 burgemeester van Terschelling. Momenteel is Bert Wassink wethouder in Leeuwarden

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal