Direct naar de inhoud.

Koningsspelen een groot succes in Valthe: ‘Het is belangrijk om samen te leren’

  • door:
  • op:
Alle kinderen op het schoolplein tijdens het dansen van de FitTop10 F: Rutger Breider/RTV1

VALTHE – Het was een groot feest op het schoolplein van OBS De Lindeakkers in Valthe. De jaarlijkse Koningsspelen werd daar afgetrapt met een FitTop10-dans van Kinderen voor Kinderen. Groep 1 tot en met groep 8 stonden vrolijk mee te dansen en te swingen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag die cadeau werd gegeven aan de Koning toen hij de troon betrad. 

‘We doen sportieve spelletjes, zoals rennen. Zodat je sportief bezig bent deze dag’, zegt Julian. Hij zit samen met Manon, Bjarne en zijn klasgenoten in groep 8 en organiseert de sportieve ochtend. Bjarne: ‘Wij organiseren de spellen, maar de kinderen begeleiden zichzelf. Zo is een leerling uit groep 7 de teamcaptain. Wij leggen de spellen uit.’

Op het schoolplein staan tien verschillende spellen en om daar nu de leukste uit te kiezen, is nog niet zo makkelijk. ‘Tja… Dat is een goede vraag’, begint Manon. ‘Eigenlijk zijn alle spelletjes heel leuk. Zelf vind ik de kruiwagenrace erg leuk en goed bedacht. Als ik zelf mee zou mogen doen met de spelletjes zou ik die kiezen.’ Ook voor de twee jongens is de keuze niet makkelijk. De heren noemen spellen als hoepeldansen en hockey.

Spel nummer 6 was het flessenvoetbal F: Rutger Breider/RTV1

Het is niet alleen het sportieve wat centraal staat volgens de leerlingen, maar ook het leren van elkaar. ‘Kleinere kinderen leren ook met elkaar omgaan en dat is belangrijk om samen te leren’, zegt een in oranje uitgedoste Manon.

Na de spellen is er een heuse Koningsspelen lunch geregeld voor de kinderen. Zij lunchen met de hele school samen. Na de lunch staat er nog een sponsorloop op het programma. Met die sponsorloop haalden de kinderen geld op voor Giro 555, maar ook een beetje voor hen zelf. Bjarne: ‘De helft van het geld gaat naar Giro 555 en de andere helft gaat naar de school. We willen namelijk een tafeltennistafel.’

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal