Direct naar de inhoud.

4 mei herdenkingen in de regio

  • door:
  • op:
De krans wordt gelegd bij het Joods Oorlogsmonument in Stadskanaal (Foto: Hielke Bosch/RTV1)

REGIO – Aankomende woensdag herdenken we de oorlogsslachtoffers in de regio. In de verschillende gemeenten zullen herdenkingen gehouden worden, Vanaf 18.00 uur zal bij overheidsgebouwen de vlag halfstok gehangen worden. Het jaarthema van Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is dit jaar ‘Vrijheid in Verbondenheid’.

Borger-Odoorn

In de gemeente Borger-Odoorn zijn aankomende woensdag zeven herdenkingen. In Borger, Exloo, Nieuw-Buinen, Odoorn, Valthe-Klijndijk, Valthermond en Tweede Exloërmond zullen leden van het college van Burgemeesters en Wethouders of leden van de raad aanwezig zijn om namens de gemeente een krans te leggen. Daarnaast zullen bij alle herdenkingen ook basisschoolleerlingen betrokken worden om een gedicht voor te dragen, een krans te leggen of muziek te spelen.

Bij alle herdenkingen in de Drentse gemeente zal er een stille tocht plaatsvinden.

Stadskanaal

In de gemeente Stadskanaal zijn aankomende woensdag zeven herdenkingen. In Musselkanaal, Mussel, Alteveer, Onstwedde en Stadskanaal wordt er specifiek bij een monument herdacht. In Stadskanaal zullen er drie herdenkingen zijn; bij het oorlogsmonument in het Julianapark, bij het Pools Oorlogsmonument bij het Generaal Maczekplein en bij het Joods Oorlogsmonument aan de Navolaan.

Leden van het college van Burgemeesters en Wethouders of leden van de raad zullen aanwezig zijn om namens de gemeente een krans te leggen. Daarnaast zullen bij vijf herdenkingen ook basisschool-leerlingen betrokken worden om een gedicht voor te dragen, een krans te leggen of muziek te spelen.

(Tekst gaat door onder foto)

Er wordt een bloem gelegd bij het oorlogsmonument in Alteveer(Foto: Hielke Bosch/RTV1)

Veendam

In de gemeente Veendam zijn aankomende woensdag drie herdenkingen. In Veendam, Wildervank en Ommelanderwijk zullen leden van het college van Burgemeesters en Wethouders of leden van de raad aanwezig zijn om namens de gemeente een krans te leggen. Daarnaast zullen bij alle herdenkingen ook basisschoolleerlingen betrokken worden om een gedicht voor te dragen, een krans te leggen of muziek te spelen.

Bij de herdenking in Veendam zal er om 18.50 uur een stille tocht zijn richting het oorlogsmonument naast de Grote Kerk.

RTV1

RTV1 zal de herdenking uit Nieuw-Buinen uitzenden op televisie. De herdenking start om 19.15 uur en zal plaatsvinden in de PKN kerk in Nieuw-Buinen. Ds. Wouda houdt een korte algemene herdenkingsbijeenkomst. Leerlingen van OBS De Poolster, CBS De Klister, OBS School 75 en CBS School 59 zullen kransen en bloemen leggen bij het monument tegenover de kerk.

Op de radio wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden.

De herdenking die RTV1 uit gaat zenden op 4 mei


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal