Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Uneken sprint in Canada naar tweede plek op de baan

Lonneke Uneken. Foto: ANP

VEENDAM – Lonneke Uneken uit Veendam heeft bij de Nations Cup baanwielrennen zilver behaald. Op het onderdeel scratch sprintte ze naar de tweede plaats.Na tien kilometer fietsen werd ze met miniem verschil geklopt door de Italiaanse Martina Fidanza.Bij het toernooi in het Canadese Milton belandde ze op de afvalkoers net buiten het podium.

De 22-jarige Groningse staat ook nog bij het onderdeel Omnium aan de start. De wedstrijden om de Nations Cup, voorheen wereldbekerwedstrijden, duren nog tot en met zondag. Uneken reed vorig jaar op de puntenkoers verrassend naar de derde plaats bij het Europees kampioenschap.

Weg- en baanwielrennen afwisselen

De renster van SD Worx wisselt het wegwielrennen en baanwielrennen met elkaar af. In het voorjaar behaalde ze op de weg een etappezege in de Bloeizone Fryslan Tour. De laatste wedstrijd voordat ze zich ging concentreren op de baan was Parijs-Roubaix.Volgende week rijdt ze een driedaagse etappekoers in Londen. Uneken zit ook in de voorlopige selectie voor de Giro Donne, de Ronde van Italië voor vrouwen.

Dit is een bericht van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsverslaggeving te versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.