Direct naar de inhoud.

Drouwenerzand onder toezicht vanwege vaste bewoners vakantiepark

  • door:
  • op:
De ingang van Drouwenerzand F: RTV Drenthe

DROUWEN – De gemeente Borger-Odoorn heeft de ambitie om vakantieparken alleen voor recreatief gebruik in te zetten. Dit is goed voor de vitaliteit van de parken en daarmee ook voor de toeristische groei binnen de gemeente. In het kader van de realisatie van deze ambitie wordt binnen vakantiepark Drouwenerzand geïnventariseerd welke vakantiehuisjes momenteel niet-recreatief in gebruik zijn.

Vitale vakantieparken

De gemeente Borger-Odoorn zet in op vakantieparken die vitaal (recreatief en economisch gezond) zijn om haar naam als mooie recreatiegemeente ook in de toekomst te behouden. ‘Recreatie is een belangrijke inkomstenbron voor de gemeente en vitale vakantieparken dragen bij aan meer toerisme. Daarnaast zijn deze parken belangrijk voor de leefbaarheid, de werkgelegenheid en de economische situatie in de gemeente’, aldus een woordvoerder van de gemeente Borger-Odoorn.

Niet-recreatief gebruik

De bestemming van het vakantiepark Drouwenerzand is zomerhuizenterrein. Een zomerhuis is een gebouw dat wordt gebruikt als periodiek verblijf voor recreanten die hun hoofdverblijf ergens anders hebben. Een aantal jaren geleden is een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de vitaliteit van vakantieparken in de provincie Drenthe. Daaruit bleek dat niet alle vakantiewoningen op het vakantiepark Drouwenerzand recreatief in gebruik zijn. De gemeente wil inventariseren om welke vakantiewoningen het daarbij gaat en wat de reden is.

Eind april zijn de woningeigenaren op het park per brief geïnformeerd en is aangegeven dat een toezichthouder aan de deur komt om een paar vragen te stellen over het gebruik van de vakantiewoning. Wanneer blijkt dat de vakantiewoning niet-recreatief en dus in strijd met het bestemmingsplan in gebruik is, gaat de gemeente over tot handhaving die passend is bij de huidige situatie. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal