Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Borger-Odoorn verlengt noodopvang in Hunsowhal in 2e Exloërmond met twee nachten

De Hunsowhal. Foto: Google

TWEEDE EXLOËRMOND – Op dringend verzoek van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA), heeft de gemeente besloten de noodopvang in de Hunsowhal te verlengen met twee nachten. Het COA heeft nog geen locatie beschikbaar voor de vervolgopvang van deze mensen. De 100 vluchtelingen kunnen nu in de Hunsowhal blijven tot maandag 23 mei 12.00 uur.

Burgemeester Jan Seton: “Door de noodopvang in de Hunsowhal nog met maximaal twee dagen te verlengen, bieden wij het COA de ruimte om vervolgopvang te kunnen regelen voor deze vluchtelingen. Daarnaast geeft dit de vluchtelingen zelf ook een rustmoment in de onzekere situatie dat zij nog geen verblijfplaats voor langere tijd hebben. Ik hoop dat de omwonenden onze beslissing steunen en begrip hebben voor ons besluit deze mensen nog tot maandag onderdak te bieden.”

De omwonenden zijn vanmiddag door middel van een bewonersbrief op de hoogte gebracht van de verlenging van de opvang. De gemeente heeft aangegeven dat de verlenging van de opvang met twee nachten, de laatste is die zij het COA voor opvang in de Hunsowhal aanbiedt.

Omwonenden van de Hunsowhal die meer willen weten kunnen contact opnemen met de gemeente of met de locatiemanager ter plaatse.

Drukte in Ter Apel

De laatste tijd is de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel ontzettend groot. Vorige week dinsdag kwam dat tot een absoluut dieptepunt toen tientallen asielzoekers aanvankelijk de nacht in de buitenlucht moesten doorbrengen, omdat er geen plaats meer voor hen was in het aanmeldcentrum. Na persoonlijk ingrijpen van staatssecretaris Van der Burg (VVD) van Justitie en Veiligheid werden de asielzoekers alsnog binnengelaten, zodat ze de rest van de nacht konden doorbrengen in kantoorruimtes.

Lees ook: Borger-Odoorn schiet overvol Ter Apel te hulp met 100 bedden in 2e Exloërmond

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.