Direct naar de inhoud.

Veendammer partijen ondertekenen coalitieakkoord 2022-2026 

  • door:
  • op:
De partijen tekenen het coalitieakkoord. F: Gemeente Veendam

VEENDAM – GemeenteBelangen (GB), Partij van de Arbeid (PvdA), Democraten 66 (D66) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) vormen het nieuwe college van de gemeente Veendam. De partijen hebben vanmiddag een handtekening gezet onder het coalitieakkoord. Daarmee wordt de huidige samenwerking voortgezet.

Henk Jan Schmaal (GB), Ans Grimbergen (PvdA), Bert Wierenga (VVD) en Annelies Kleve (D66) zijn door de partijen voorgedragen als wethouders. De installatie van de kandidaat-wethouders staat op de agenda van de raadsvergadering van komende maandag, 23 mei 2022. Tijdens deze raadsvergadering wordt ook het coalitieakkoord aangeboden en besproken.

Draagvlak

Formateur Bert Wassink: “Al snel na de verkiezingen was duidelijk dat de vier fracties die in de voorbije bestuursperiode in de gemeenteraad van Veendam een coalitie vormden hun samenwerking in de periode 2022-2026 voort wensten te zetten. Ook was er tevredenheid over de samenwerking van de zittende wethouders. De afgelopen weken zijn benut om ambities voor de komende jaren te formuleren en prioriteiten te bepalen. Dat werk heeft geresulteerd in het vandaag ondertekende coalitieakkoord. Er is groot vertrouwen dat eensgezind verder kan worden gewerkt aan een goede toekomst van Veendam.”

Raadsvergadering

Tijdens de raadsvergadering op maandag 23 mei 2022 wordt het coalitieakkoord besproken met de gemeenteraad. Daarnaast worden de kandidaat-wethouders geïnstalleerd. De agenda voor deze vergadering en de bijbehorende stukken, waaronder het coalitieakkoord, zijn te vinden op veendam.raadsinformatie.nl onder de vergaderstukken voor maandag 23 mei 2022.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal