Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Snikkeweek weer van start: Voor de 28e keer mooi weer

De opening van de Snikkeweek tijdens een eerdere editie. F: Marc Dol/RTV1

MUSSELKANAAL – Woensdagmiddag was het dan eindelijk zo ver. De 29e editie van de Snikkeweek werd geopend. Een bijzondere editie volgens voorzitter Jan Nieboer, want na twee jaar geen evenement te hebben kunnen organiseren opende een nieuwe burgemeester het feest via de traditionele bel vanaf de Snikke.

‘De burgemeester was echt onder de indruk’, begint Nieboer. ‘Hij verbaasde zich erover hoe de Snikkeweek leeft onder inwoners en winkeliers.’ Ook de voorzitter van de Snikkeweek vindt dat telkens weer. ‘Het is toch weer heel bijzonder dat het elk jaar weer zo groots is.’

Ondanks dat het evenement twee jaar niet plaats heeft kunnen vinden, zijn niet alle activiteiten doorgeschoven naar dit jaar. ‘Voor een deel zijn ze doorgeschoven, maar de kanorace is bijvoorbeeld iets nieuws. Daarnaast is er een afsluiting voor genodigden op de Jatrie. Daar zullen we met elkaar gaan barbecuen.

(Tekst gaat verder onder foto)

De boten in het Stadskanaal tijdens de Snikkeweek. F: Marc Dol/RTV1

Een volle Hemelvaartsdag

Donderdagochtend begon de dag met een viswedstrijd voor kinderen. De winnaar had een vis van een meter gevangen in het Stadskanaal. Daarnaast vaart donderdagmiddag de Jatrie rond. Belangstellenden kunnen gratis meevaren met het vernieuwde schip. Het schip, dat 32 passagiers per keer kan bergen, heeft al vaak gevaren vandaag, volgens Nieboer.

Daarnaast is donderdagmiddag een muziekfestijn vanuit Stichting Lucky Joe uit Nieuw-Buinen. Nieboer: ‘Het plein is gezellig vol. Dina Plat (organisator van het festijn red.) gaf net bij mij aan dat er zelfs mensen uit Amersfoort, Deventer en Zwolle zijn gekomen. Daarnaast is het voor iedereen aantrekkelijk, want ze hebben de consumptieprijzen erg laag gehouden.’

Carnavalsoptocht op het water

Zaterdag is er een carnavalsoptocht op het Stadskanaal. ‘Er doen twaalf groepen mee die met elkaar een boot hebben gemaakt van bijvoorbeeld tonnen. Ze beginnen rond 14.00 uur bij het Spoordok met varen en gaan dan richting het centrum.’

Snikkeweek is mooi weer!

Wat het feest extra bijzonder maakt is het weer. ‘In de afgelopen 29 editie’s is er nog maar één keer slecht weer geweest. Dat was toen de Snikkeweek en 5 mei op dezelfde dag waren. Er zou met duiven gevlogen worden, maar dat kon gelukkig net tussen twee buien doorgaan. Dat was de enige keer met slecht weer. Voor de rest is het altijd nog mooi weer geweest’, besluit de voorzitter.

Het programma van de 29e editie van de Snikkeweek

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.