Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Merville Vloo keert na voetbalavontuur in Duitsland en Amerika terug naar Nederland

Merville Vloo bij haar oude club in Borger F: Rutger Breider/RTV1

BORGER – Merville Vloo uit Borger verlengt haar contract bij de Amerikaanse voetbalclub UMobile in Alabama niet. Na een internationale carrière van zes jaar (vijf jaar SV Meppen en een jaar in Amerika) komt ze weer terug op Nederlandse bodem. De Assense voetbalclub ACV heeft de Borgerse gelijk een contract voorgelegd waar Vloo mee instemde.

De voetbalclub geeft op hun Facebookpagina aan dat ze blij zijn met de komst van Vloo. ‘Achter de schermen wordt hard gewerkt om de selectie weer tante vullen met goede spelers. We zijn daarom blij om de eerste aankondiging te doen’, begint de club.

‘De eerste selectie wordt versterkt met de komst van Merville Vloo. Merville speelde afgelopen jaar in Amerika. Hiervoor speelde zijn bij SV Meppen. Merville is een slimme middenvelder met al een hoop wedstrijden op hoog niveau in haar benen.’

Vloo gaf eerder al bij RTV1 aan dat ze verder ging kijken voor een voetbalclub. De Borgerse heeft een duidelijk doel voor ogen. ‘Wellicht komt er nog een club uit Engeland en wie weet de oranjeleeuwinnen. Dat is uiteindelijk het doel.’

De voetbalclub uit Assen speelt met het eerste vrouwenteam in de Hoofdklasse. Dat is de derde klasse in Nederland. Alleen de Topklasse en de Eredivisie zijn nog hoger. De voetbalclub heeft goede kansen om dit jaar het kampioenschap te winnen en daardoor te promoveren naar de Topklasse.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.