Direct naar de inhoud.

Pretletters met Marijke Osinga, Elzo Hiddinga en Ben Kofflard

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 28 mei 2022
  • tags:
Marijke Ossinga met haar boek Gezien. F: Eigen foto

RTV1 – Het boek Gezien is een prachtige uitgave met mooie foto’s over het leven met een visuele beperking. Het verhaalt in twintig portretten van mensen met een oogaandoening en hoe zij hiermee leven. Met dit boek geeft Marijke Osinga een kijkje in de wereld van Minderzienden. 

Wat bewoog Elzo Hiddinga om in een woonzorgcentrum met andere minderzienden te gaan wonen en een geleidehond aan te vragen. Na 33 jaar werk als dierenverzorger werd hij zeer slechtziend. Een geleidehond beviel hem goed. In het zorgcentrum kon Elzo weer zijn sociale contacten opdoen.

Directeur Ben Kofflard van Optelec verhaalt over de corona periode. Met veel improvisatie konden klanten bijvoorbeeld in de tuin instructie krijgen. We konden redelijk doorwerken, maar alle nieuwe ontwikkelingen lagen stil. Er was wel meer vraag naar training voor thuiswerken. 

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht
Uitzending woensdag 1 juni 21 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-