Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Open dag bij Windpark Drentse Monden: ‘Doel is om het beter uit te leggen’

Bezoekers konden ook een kijkje nemen binnenin de windmolen | © Rutger Breider/RTV1

1E EXLOËRMOND – Een opvallend gezicht zaterdagmiddag aan de voet van windmolen DEE-2.3 tussen 1e Exloërmond en Nieuw Buinen. Daar hield Windpark Drentse Monden haar open dag met een speciale tent met informatiestands, een springkussen voor de kinderen en de gelegenheid voor bezoekers om een kijkje in de windmolen te nemen.

Volgens woordvoerder van het windpark, Elzo Springer, is de open dag vooral bedoeld voor een stukje uitleg. Zo zijn er volgens Springer nogal wat misverstanden over de windmolens: ‘Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat er een motortje in de molen zit die deze laat draaien als het windstil is’, aldus Springer. ‘Dat is niet zo. Het is dan ook vooral technische uitleg die we mensen hier geven om dit soort fabels uit de wereld te helpen.’

Acceptatiefase

Het windpark is de laatste jaren met name negatief in beeld gekomen door onvrede vanuit de inwoners en politiek. Volgens Elzo Springer zijn er ook op de open dag nog enkele negatieve geluiden. ‘Maar het kantelt wel enigszins’, zo merkt hij op. ‘Mensen accepteren veelal dat ze er staan. Dat betekent overigens niet dat ze het er mee eens zijn, maar de acceptatiefase is nu wel een beetje bereikt.’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.