Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam krijgt een ovonde en zo ziet hij er uit

Ontwerp van de ovonde aan het einde van de Sorghvlietlaan. Afbeelding: gemeente Veendam

VEENDAM – De Sorghvlietlaan, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Veendam, krijgt een flinke metamorfose. Het meest opvallende element in de plannen is de ovale rotonde, ofwel ovonde, ter hoogte van het kantoor van Avebe. De ovonde zorgt voor een verbinding tussen het Westerdiep, de Kerkstraat en de Langeleegte.

De gemeente Veendam hoopt met de aanpassingen dat zowel de verkeersveiligheid als de doorstroming in het gebied wordt verbeterd. Er komt een nieuw fietspad langs de noordkant van de Sorghvlietlaan. Het fietspad moet er voor zorgen dat er een veiliger route ontstaat voor de schoolgaande jeugd die gebruik maakt van het Leer- en sportpark (LSP). Verder wordt de beplanting langs de Sorghvlietlaan aangepast en komen er nieuwe bomen.

Er komt een nieuw fietspad langs de noordkant van de Sorghvlietlaan. Het fietspad moet er voor zorgen dat er een veiliger route ontstaat voor de schoolgaande jeugd die gebruik maakt van het Leer- en sportpark (LSP). Verder wordt de beplanting langs de Sorghvlietlaan aangepast en komen er nieuwe bomen.

Dit is een bericht van RTV Noord. Het gehele bericht staat op de site van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale verslaggeving te versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.