Direct naar de inhoud.

Lucy’s Inn Eesergroen vangt jaar lang Oekraïense vluchtelingen op

  • door:
  • op:
Lucy’s Inn in Eesergroen. Foto: Google Streetview

EESERGROEN – De eigenaren van restaurant Lucy’s Inn aan de Dorpsstraat in Eesergroen stellen hun groepsaccommodatie een jaar lang ter beschikking aan de gemeente Borger-Odoorn voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Het gemeentebestuur ontvangt het aanbod van de familie Wubs, eigenaren van het restaurant, met open armen. Burgemeester Jan Seton: “Nog steeds komen er regelmatig vluchtelingen aan in Borger-Odoorn. We hebben op dit moment de mogelijkheid om Oekraïners in verschillende opvanglocaties in onze gemeente een veilig verblijf aan te bieden. Het is hartverwarmend dat ondernemers en inwoners zoveel medeleven tonen.”

Om omwonenden van de plannen op de hoogte te stellen wordt komende maandag (20 juni) een informatiebijeenkomst gehouden in het restaurant. Vanaf 19.15 uur is de inloop en om 19.30 uur informeren burgemeester Jan Seton en wethouder Bernard Jansen de aanwezigen over de nieuwe opvanglocatie.

Het verblijf staat los van het restaurant en biedt ruimte aan 25 personen. Het restaurant blijft gewoon open voor klanten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal