Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stam en Schoon naar achtste finales WK Beachvolleybal, Varenhorst uitgeschakeld

ROME – Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het WK Beachvolleybal. In de tweede ronde versloegen zij het Oostenrijk duo  Kathi Schützenhöfer en Lena Plesiutschnig: 21-17 en 21-18. Christiaan Varenhorst uit Nieuw Buinen en Steven van der Velde verloren van hun landgenoten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen: 21-17 en 21-14.

Na drie overwinningen in de groepsfase en twee vrije dagen kon het toernooi voor Stam en Schoon dan ‘echt’ gaan beginnen. Het begin van de wedstrijd was mede door de vrije dagen lastig voor Stam en Schoon. De dames leken op zoek naar ritme, maar volgens Stam viel dat wel mee. ‘We voerden het plan uit wat we voor de wedstrijd hadden bedacht, maar zij deden alleen niet helemaal wat wij hadden verwacht. Dat maakte het lastig.’

De eerste set werd na de technische time-out op 12-9 vakkundig uitgespeeld naar 21-17. In de tweede set ging het tot 9-9 gelijk op, maar met een bal op de lijn en een blok van Stam en een ace van Schoon werd een tussensprint naar 12-9 ingezet om door te gaan naar 16-11.  ‘Die paar punten waren ontzettend belangrijk. Je merkt toch dat mede door de warmte dan de focus toch langzaam verdwijnt en dan maakt zeker zo’n ace veel verschil.’

De Oostenrijkers kwam nog tot op twee punten, maar op 20-18 maakte Stam het met een meedogenloze uithaal af: 21-18. In de achtste finales treffen de dames morgen om 13 uur de winnaar van Olympisch zilver, het Australische duo Mariafe Artacho en Taliqua Clancy. ‘Dat wordt een 50-50 wedstrijd,’ volgens Stam. ‘We hebben twee keer eerder tegen hen gespeeld. Beide wedstrijd hebben we gewonnen, maar wel beide in drie sets.

Varenhorst uitgeschakeld

Christaan Varenhorst en Steven van der Velde liepen in de wedstrijd tegen de wereldkampioenen van 2013, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de hele tijd achter de feiten aan. Robert Meeuwsen heerste aan het net met verschillende blockpunten.

Daarnaast maakte de uit Nieuw-Buinen afkomstige Varenhorst en Van der Velde te veel onnodige fouten. Aan het eind van de wedstrijd waren dat er maar liefst negentien tegenover acht van Brouwer en Meeuwsen. Uiteindelijk werd het 21-17 en 21-14 waardoor Varenhorst en Van de Velde dit WK eindigen op de zeventiende plek.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.