Direct naar de inhoud.

Meer dan 2000 woestelingen gaan zondag 200 kilometer fietsen vanuit Ees

  • door:
  • op:

EES – Meer dan tweeduizend fietsers staan zondag (19 juni) aan de start van de vierde Bartje 200-tocht in Ees. Dat zijn waarschijnlijk meer mensen dan ooit in Ees hebben gewoond. De deelnemers starten vanaf hun mountainbike vanaf het vakantiepark Landal Het Land van Bartje voor een tocht van zo’n 200 kilometer over zandpaden, landbouwwegen, bospaden en kasseien.

En een groot deel van Drenthe kan er van genieten. De route voert door en langs Ees, Emmen, Sleen, Exloo, Borger, Gieten, Anloo en Zuidlaren. En alles wat daar tussenin ligt aan bossen, heidevelden en natuurgebieden. De tocht staat bij de deelnemers bekend als extreem zwaar.

Wie de start wil meemaken, moet er vroeg bij zijn. Het startschot valt om 7 uur. Daarna valt er om de tien minuten een nieuw startschot. Telkens om weer een peloton van 250 deelnemers los te laten. De verwachting is dat de eerste deelnemers rond 14.00 uur finishen. De laatste deelnemer wordt rond 22.00 uur verwacht. Bijna Elfstedentochtwaardig.

Naast de grootse groep uit Noord-Nederland komen deelnemers vanuit Brabant, Noord-Holland en regio Utrecht, maar ook zo’n 35 uit België en Duitsland. Bij de wedstrijd staan in ieder geval Lizette van de Vegt aan de start, zij werd vorig jaar derde en ook Stan Godrie die vorig jaar een tweede plaats behaalde. Daarnaast staat ook langebaanschaatsster Antoinette de Jong aan de start.

Naast de website www.bartje200.nl is ook de MTB 200 Drenthe app ge-update. De App kan gedownload worden in de App Store en Google Play Store.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal