Direct naar de inhoud.

Jannes uit Nieuw-Buinen doet mee aan domino-programma RTL 4

  • door:
  • op:
Jannes (links) samen met zijn teamgenoot Guido bij het programma Domino Challenge F: RTL

NIEUW-BUINEN – Jannes Marissen uit Nieuw-Buinen schittert al vier weken lang op tv tijdens het televisieprogramma Domino Challenge op RTL4. In het programma moeten acht tweetallen de mooiste en grootste kunstwerken bouwen van dominosteentjes. Dat hij meedoet aan het programma is eigenlijk iets waar hij als kind al van droomde.

Domino Day

‘Ik deed om meerdere redenen mee’, begint Jannes in gesprek met RTV1. ‘In 2008 en 2009 keek ik het programma Domino Day op televisie. Daardoor ging ik met dominosteentjes spelen en zei ik dat ik later ook graag mee wilde doen.’ Dat laatste bleek al snel niet meer te kunnen, want Domino Day ging in 2009 failliet. 

Daarnaast wilde de 22-jarige zich ook graag bewijzen. ‘Als het op televisie zou komen, zou ik het sowieso gaan kijken en commentaar leveren op teams hoe het anders zou moeten. Om mijzelf te bewijzen heb ik mij opgegeven.’ 

Tijdens de coronacrisis waren de voorrondes en het was eigenlijk een dagje uit voor Marissen. ‘Ik verveelde mij tijdens de coronacrisis. Toen ik zag dat de voorronde voor dit programma er was, leek het mij alleen al een leuk uitje.’

‘Ik ben hartstikke competitief’

Dat hij door de voorronde kwam had de Buunermonder niet verwacht. ‘Ik had de dominostenen in de afgelopen tien jaar amper aangeraakt. Maar ik ken mijzelf ook erg goed, want als ik ergens aan mee doe dan ga ik er ook vol voor. Ik ben namelijk hartstikke competitief,’ lacht Marissen.

De opnames

De opnameperiode was in de maanden februari en maart van dit jaar. Waar in het programma wordt gezegd dat het maar twee dagen zijn, is het in werkelijkheid vier dagen per aflevering. ‘We begonnen ’s ochtend rond tien uur en dat duurde tot ongeveer zeven uur ’s avonds.’

(Tekst gaat verder onder foto)

Jannes aan het bouwen van een kunstwerk in aflevering 2 van het programma F: Eigen foto

De eerste dag was Jannes zes uur in de studio. De tweede en derde dag moest hij negen uur bouwen. Op dag vier werd alles omgegooid. ‘Dat heeft een hele dag nodig, want ze gaan eerst beelden maken van het dominoveld. Daarna gaan ze droog oefenen met de cameramensen en de posities van de camera’s. Het kan namelijk maar een keer goed gaan.’

Fouten maken

Dat het maar één keer goed kan gaan was tijdens het bouwen van de velden nog niet helemaal te merken bij Marissen. In aflevering twee, waar de Buunermonder voor het eerst te zien is, gooide hij al heel wat stenen om tijdens het bouwen. ‘Het was echt verschrikkelijk om terug te zien, maar het kan gebeuren.’

Niet alleen

Jannes bouwt niet alleen aan het dominoveld. Samen met Guido, die hij ontmoet heeft bij de voorrondes en de Dominions bouwt hij de grootste kunstwerken in de televisiestudio. ‘Guido en ik hadden ons allebei alleen aangemeld, maar je moest een team vormen. Endemol (de producent van het programma red.) heeft ons bij elkaar gezet. De Dominions hebben wij zelf verzameld uit vrienden en kennissen, maar Endemol heeft ons ook geholpen met nog een paar extra Dominions die wij beide niet kennen. Zij mogen ons helpen met de stenen neerzetten. Wij verzinnen het plan en samen met de Dominions werken we dat uit.’

Jannes is zaterdagavond om 20.00 uur weer te bewonderen tijdens het programma Domino Challenge op RTL 4. Dat programma duurt nog tot en met zaterdag 2 juli, want dan is de grote finale.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal