Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Twee doden en vijf gewonden bij frontale botsing A28 bij Hooghalen

Meerdere gewonden bij ongeval bij Hooghalen | © Van Oost Media

REGIO – Bij een ongeval op de A28 bij Hooghalen zijn twee mensen om het leven gekomen. Rond 00.40 uur vond op de snelweg een frontale botsing plaats.

De politie kreeg kort voor het ongeval meerdere meldingen binnen over een spookrijder die vanuit de richting van Haren over de A28 reed. In de omgeving van Assen leek de auto te stoppen. Toen agenten de bestuurder wilden controleren, ging deze er weer met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond er een achtervolging, waarna de auto ter hoogte van Hooghalen frontaal op een tegenligger botste.

Beide bestuurders overleefden die botsing niet. Het gaat om een 35-jarige vrouw uit Leek. Ook de bestuurder van het spookrijdende voertuig, een 30-jarige man uit Assen, kwam bij het ongeval om het leven.

Bij het ongeval waren nog drie andere voertuigen betrokken. Vijf andere mensen in deze auto’s raakten gewond. Het gaat om een 67-jarige vrouw uit Stadskanaal, een 68-jarige man uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 60-jarige man uit Assen en een 52-jarige vrouw uit Assen. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De weg werd na het ongeval in beide richtingen afgesloten, het verkeer werd omgeleid.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.