Direct naar de inhoud.

Onderzoek dodelijk ongeval door spookrijder neemt weken in beslag

  • door:
  • op:
Archieffoto: M. Dol – RTV-1

ASSEN – Twee dodelijke slachtoffers waren er te betreuren bij het ongeval van afgelopen zaterdagnacht op de A28 bij Hooghalen. Daar botste een spookrijder frontaal op een tegenligger. Ook raakten er vijf mensen gewond, onder wie drie inwoners van de gemeente Stadskanaal. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak en volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan dit wel een paar weken in beslag nemen.

Het ongeval bij Hooghalen gebeurde rond 00.40 uur in de nacht. De politie kreeg meldingen van een spookrijder die vanaf Haren in zuidelijke richting over de A28 reed. Bij Assen leek de auto te stoppen, maar toen agenten de wagen benaderden ging de bestuurder er plots weer vandoor, opnieuw tegen het verkeer in. Hierop ontstond een achtervolging. De spookrijder botste bij Hooghalen frontaal op de wagen van een bestuurster uit Leek. Deze 35-jarige vrouw overleefde het ongeval niet en ook de spookrijder, een 30 jarige Assenaar, kwam om het leven.

Ook rol politie onderzocht

Bij het ongeval waren nog drie voertuigen betrokken. Vijf mensen in deze auto’s raakten gewond. Het gaat om een 67-jarige vrouw uit Stadskanaal, een 68-jarige man uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 60-jarige man uit Assen en een 52-jarige vrouw uit Assen.

De Rijksrecherche wil goed duidelijk hebben wat er precies is gebeurd en onderzoekt ook de rol van de politie, wat altijd gebeurt als het gaat om een achtervolging.

Dit is een bericht van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal