Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal draagt bij aan realisatie nieuw Philips Museum

  • door:
  • op:
Wethouder Brongers ondertekent de intentieverklaring, naast haar de voorzitter (L) en secretaris (R) van het Philips Museum | © Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal stelt 4000 euro beschikbaar aan het Philips Museum in Stadskanaal voor hun nieuwe onderkomen. Wethouder Goziena Brongers tekende woensdag een intentieverklaring waarin de gemeente verklaart bij te dragen aan de nieuwe huisvesting.

Het Philips Museum opende eind 2017 haar deuren in het pand van de voormalige Rabobank in Stadskanaal. Met hulp van vrijwilligers liet het museum iedere woensdagmiddag aan bezoekers de geschiedenis van elektronicagigant Philips in Stadskanaal zien. Totdat het museum hun plek eind 2021 moest verlaten.

De opening van het Philips Museum in 2017 door toenmalig burgemeester Boukje Galama | © RTV1

Mercurius Business Park

Nu moet er een nieuwe locatie komen en het museum heeft haar pijlen gericht op het nieuwe Mercurius Business park aan de rand van het dorp. Niet gek, aangezien hier ooit de fabriek van Philips stond. ‘Dichter bij de oorsprong van het museum kunnen we niet komen’, aldus voorzitter Ed Donga van het Philips Museum. ‘Wij zijn heel blij dat de gemeente ons ondersteunt de vestiging van het museum op deze locatie mogelijk te maken.’

De 4000 euro van de gemeente moet een eerste zetje zijn, voorwaarde is wel dat Stichting Museum Philips Stadskanaal door fondsenwerving zorgt voor de rest van de benodigde financiering en middelen.

‘Philips hoort bij de geschiedenis van Stadskanaal’

‘Ik vind het belangrijk dat het Museum Philips een mooie nieuwe, zelfstandige plek krijgt’, zo laat wethouder Brongers (CDA) weten. ‘Philips hoort bij de geschiedenis van Stadskanaal. Met deze intentieverklaring onder de arm, heeft de stichting een goede basis om de rest van het benodigde budget bij fondsen te gaan werven.’

Het museum hoopt eind dit jaar haar deuren te heropenen op het Mercurius Business Park.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal