Direct naar de inhoud.

Gemeente Veendam heeft de minste afstand tot een fysieke geldautomaat

  • door:
  • op:
Een geldautomaat F: Freepik

REGIO – Inwoners van de gemeente Veendam hebben de minste reisafstand nodig van alle andere inwoners van de provincie Groningen om bij een geldautomaat te komen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal bureau voor de Statistiek en Geldmaat. Landelijk is de norm dat 0,24 procent van alle inwoners op meer dan vijf kilometer mogen wonen.

De wens is om binnen vijf kilometer van je huis een geldautomaat te hebben staan, maar in veel gevallen lukt dit niet. In de gemeente Veendam lukt dat wel en valt er niemand buiten de boot. De geldautomaten van de ING-bank, de Rabobank en de SNS-bank zijn binnen de behorende afstand.

Ook de gemeente Groningen staat in de groene cijfers, maar doet het toch iets slechter nog dan de Parkstad gemeente. In Groningen wonen 5 huishoudens buiten die vijf kilometer.

De gemeente Stadskanaal haalt die wens niet. 1,7 procent van de inwoners wonen buiten die wenselijke vijf kilometer. Dat zijn 407 knoalsters die niet binnen een uur wandelen bij een geldautomaat zijn. De geldautomaten van de ING-bank, de Rabobank en de SNS-bank zijn dus niet overal binnen de behorende afstand.

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van het meer en meer sluiten van bankkantoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-