Direct naar de inhoud.

Vechtpartij en ‘veel frustratie’ voor aanmeldcentrum Ter Apel na sluiten toegangspoort

  • door:
  • op:
Wachtenden voor de ingang van COA Ter Apel F: RTV Noord

TER APEL – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de poort bij het aanmeldcentrum in Ter Apel gesloten. Asielzoekers kunnen niet meer vrij de opvang in- en uitlopen omdat het er te vol is. Sommige beveiligers laten asielzoekers een voor een naar binnen, maar de meeste aanmelders wachten in de zon, waaronder opnieuw tientallen kinderen. Het zorgt voor veel frustraties bij de asielzoekers, waardoor er donderdagmiddag een kortstondige vechtpartij ontstaat.

Urenlang in de hete zon

Ondertussen deelt het COA water uit aan asielzoekers die soms urenlang in de hete zon hebben staan wachten. De opvangorganisatie heeft daarom voor het aanmeldcentrum toiletten en kleine partytenten geplaatst.

COA-woordvoerder Jacqueline Engbers merkt ook dat de frustratie onder asielzoekers toeneemt. ‘Ze weten vaak niet waar ze aan toe zijn’, vertelt ze. De asielzoekers die buiten de poort worden gehouden hebben nog geen plek in het asielcomplex, omdat ze nog niet alle stappen van het aanmeldproces hebben doorlopen. ‘Die zitten nu voor de poort’, zegt Engbers. ‘Het is niet zeker of deze asielzoekers komende nacht een bed hebben. Maar daar wordt wel hard aan gewerkt, net als de afgelopen tijd constant is gebeurd.’

Eerder deze week ook wachten

Afgelopen dinsdag moesten ook al honderden asielzoekers buiten de poorten wachten op een opvangplek. In de avond werden die gevonden in Stadskanaal, Emmen en Kampen.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal