Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Taakstraf voor enorme wapenverzameling in tattooshop Stadskanaal

De tattooschop op de grens van de provincie Groningen en Drenthe F: Google Streetview

STADSKANAAL – Een 57-jarige man uit Stadskanaal moet voor het bezit van een enorme wapenverzameling een taakstraf van 240 uur uitvoeren. De rechter legde de man ook een celstraf van 364 dagen op, waarvan 360 dagen voorwaardelijk. Omdat de man al vier dagen in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet de cel in.

De agenten keken hun ogen uit toen ze na een anonieme melding de woning van de Kanaalster binnenstapten. Wapens en munitie lagen door het hele huis verspreid. Ook in de tattooshop van de man lag een flinke hoeveelheid, open en bloot. Daartussen zat ook verboden materiaal zoals een stroomstootwapen, een boksbeugel en pepperspray. Het grootste deel van de verzameling was afkomstig van een erfenis, zei de man. Hij kon dit uit emotionele overweging niet wegdoen.

Twee wapens schietklaar

Twee vuurwapens waren schietklaar. Dat maakte de zaak wel ernstiger, vindt de rechter. De man naar de gevangenis sturen vindt de rechter geen goed idee, omdat de Kanaalster verder geen strafblad heeft op dit gebied.

De meeste wapens waren (op onjuiste wijze) onklaar gemaakt. De door het Openbaar Ministerie (OM) voorgestelde taakstraf van 240 uur nam de rechter over. Een voorwaardelijke celstraf van een half jaar, zoals de officier van justitie eiste, is te weinig voor een dergelijke ernstige zaak. De rechter verhoogde dat voorwaardelijke deel naar een jaar.

De man stond ook terecht voor het bezit van harddrugs. Op zitting vroeg het OM op dit onderdeel de man vrij te spreken. De Kanaalster verklaarde dat de drugs van de kinderen waren die in zijn huis opgroeien. De rechtbank was het daarmee eens en veroordeelde de man alleen voor de verboden wapenverzameling.

Dit is een artikel van RTV Drenthe door Marjan Buring. RTV1 en RTV Drenthe werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.