Direct naar de inhoud.

Pretletters in het teken van blinde tolk

  • door:
  • op:
F: Freepik

RTV1 – Amany Shalha is geboren in Syrië en werd op haar veertiende geheel blind. In 2015 is ze gevlucht naar Nederland. Amany is inmiddels beëdigd als gerechtstolk en werkt als coördinator voor het Steunpunt Migranten van de Oogvereniging. Het leren ging haar gemakkelijk af ondanks haar blindheid. Na haar studie Engels ging ze werken als tolk / vertaler. Tijdens de oorlog in Syrië werd het haar steeds heter onder de voeten. Haar oudste broer was al gevlucht naar Noorwegen. Toen haar jongere broer ook in dienst dreigde te moeten besloot ze samen met broer en zus te vluchten. Amany werd uit de Middellandse Zee geplukt door een Noorse vrijwilliger. Ze was nu in Europa. De asielperiode gebruikte ze om alvast heel goed Nederlands te leren. 

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht
Uitzending woensdag 6 juli 21 uur-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal