Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn trekt knip: 1,4 miljoen extra voor nieuw Esdal College

  • door:
  • op:
Foto: Steven Stegen/RTV Drenthe

EXLOO – De gemeenteraad van Borger-Odoorn kon niet anders. Vanavond stemden alle partijen in om 1,4 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw van het Esdal College in Borger, want als de raad dat niet had gedaan dan zou dat mogelijk betekenen dat het Esdal een streep door de bouw van de nieuwe school zou zetten.

Tijdens de raadsvergadering van 23 juni zei wethouder Jeroen Hartsuiker (VVD) al dat het eraan zat te komen. De aanbesteding van het nieuwe Esdal College in Borger viel flink hoger (35 procent) uit dan geraamd. Het kostenplaatje van de bouw van de school was berekend op 4,8 miljoen euro, maar de aanbesteding bedraagt maar liefst 6,5 miljoen. De totale meerkosten bedragen dus ruim 1,6 miljoen.

Dat ligt volgens Hartsuiker onder meer aan de forse stijging van de bouwkosten in het afgelopen tweeënhalve jaar. Die kostenverhoging heeft financiële consequenties voor de gemeente. Omdat de afspraak is dat de gemeente 85 procent van de bouwkosten op zich neemt en het Esdal College 15 procent moet Borger-Odoorn ruim 1,4 miljoen extra aftikken voor de school.

In het najaar van 2023 moet de nieuwe middelbare school gerealiseerd zijn.

Dit is een artikel van RTV Drenthe en Tom Meijers. RTV1 en RTV Drenthe werken samen om de lokale journalistiek te versterken. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal