Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borger-Odoorn rustigste gemeente van Drenthe, Stadskanaal in top 5 van Groningen

© RTVDrenthe / Tom Meijers)

REGIO – De gemeente Borger-Odoorn is de rustigste gemeente van Drenthe, dat blijkt uit onderzoek van FBTO. In het onderzoek van de verzekeraar worden alle 345 Nederlandse gemeenten met elkaar vergeleken op basis van overlastmeldingen en -ervaringen van 2019 tot en met 2021. Borger-Odoorn scoort in het onderzoek een 8,4.

In de provincie Groningen wordt Westerkwartier als rustigste gemeente bestempelt met een cijfer van 8,4. Ook Stadskanaal is volgens het onderzoek relatief rustig, de gemeente staat met een 7,4 in de top 5. Veendam vlak daaronder met een 7,3.

Minst rustig

De minst rustige gemeente van Groningen is Stad met een 6,7 als eindcijfer. Ook Oldambt scoort laag met een 6,8 als eindcijfer. In Drenthe schijnt Hoogeveen nogal druk te zijn. Deze gemeente staat met een 7,3 in Drenthe onderaan als het gaat om de rust.

Landelijk

De meeste rust kun je vinden in Friesland. Met een eindscore van een 8,8 mag Tytsjerksteradiel zichzelf namelijk de rustigste gemeente van Nederland noemen. ‘Inwoners hebben hier nauwelijks te maken met stormen, criminaliteit en geluidsoverlast van bijvoorbeeld buren, auto’s en vliegverkeer’, valt in het onderzoek te lezen.

De onrustigste gemeente van Nederland is, weinig verrassend, onze hoofdstad Amsterdam. Met een 4,7 is de rust daar vaak ver te zoeken, volgens het onderzoek.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.