Direct naar de inhoud.

Kinderen gaan in Borger-Odoorn volop naar het zwembad met dank aan 5-badenkaart

  • door:
  • op:
Zwembad de Zwaoi in Valthermond (F: facebook)

BORGER-ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn en de zwembaden van de gemeente zijn tevreden over de uitrol van de 5-badenkaart. Zo is te lezen in een memo naar de gemeenteraad. Na een motie in de raad van Leefbaar Borger-Odoorn om kinderen meer te laten bewegen kwam de 5-badenkaart er met hulp van de subsidie Frisse start na corona.

In totaal hebben 13% van de 3150 kinderen tussen de 6 en de 18 jaar in Borger-Odoorn gebruik gemaakt van de kaart. Volgens een woordvoerder van de gemeente geeft dat wel een ietwat vertekend beeld. ‘We hebben nog 600 gezinsabonnementen waar gemiddeld gezien 2 kinderen op zwemmen en nog 250 persoonlijke abonnementen van kinderen,’ zo laat de woordvoerder weten.

Kinderen in beweging

Daardoor komt het aantal kinderen dat gebruik maakt van de zwembaden op bijna 60% uit. Wethouder Ankie Huijing is daar blij mee. ‘Het doel was om kinderen in beweging te krijgen en dat is gelukt.’ Volgens de wethouder waren de resultaten nog beter geweest als de subsidie de hele zomer had doorgelopen. Op 1 juli moest het resterende geld echter weer terug richting de provincie. ‘Nu gingen onze kinderen nog naar school en was het ook nog in een periode met nog niet het mooiste weer,’ aldus Huijing.

Nu is bijna 14.000 euro van de beschikbare 20.000 euro teruggegaan. Toch is er niet nagedacht om van de 5-badenkaart nog een 10-badenkaart te maken. ‘Daar was het simpelweg te kort dag voor. We zien wel dat het voorziet in een behoefte waar anders geen gebruik van wordt gemaakt dus wie weet misschien volgend jaar,’ zo sluit de wethouder af.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal