Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bert Haandrikman met eigen radioshow even terug op geboortegrond: ‘Dit is thuiskomen’

BORGER – Bert Haandrikman was vrijdag met zijn ochtendshow voor Radio 5 ‘Goeiedag Haandrikman!’ in het Hunbedcentrum in Borger. Voor Haandrikman was het thuiskomen want zijn eerste stapjes zowel fysiek als op de radio zette hij ook in de hoofdstad van het hunebed.

De hele zomer reist Haandrikman met zijn ochtendshow langs verschillende provincies. Deze week stond Drente centraal en in het bijzonder Borger. ‘Eigenlijk gaat het altijd wel over Borger in mijn show,’ zo vertelt de radio-dj. ‘Met anekdotes, vanwege dingen die ik hier vroeger heb beleefd.’ Ook de liefde voor radio is in Borger ontstaan. ‘Dan ging ik vroeger samen met mijn hond op pad met een cassetterecorder en maakte ik mijn eigen reportages.’

Sinds 2020 heeft Haandrikman de ochtendshow op Radio 5. Voor veel radio-dj een droom. Toch was dat niet de eerste reactie van de 50-jarige radioman. ‘Maar ik ben helemaal geen ochtendmens zei ik.’ Toch was het enorme eer voor Haandrikman. ‘En ik kan je vertellen het vroege opstaan dat went. Als de wekker gaat om kwart over vier dan spring ik onder de douche en ga ik fluitend naar mijn werk. Net zoals het programma klinkt.’

Singletje kopen bij Radio Vogelzang

Nu Haandrikman voor even terug is in Drenthe komt alles weer boven. ‘Hoe ik vroeger via de Torenlaan naar Radio Vogelzang liep om daar het wekelijkse top 40 plaatje te halen of soms een singletje kocht voor 6,25 gulden. Ik ga dus vandaag ook zeker nog even de braderie over.’ En natuurlijk is er ook tijd voor familiebezoek. ‘Mijn ouders wonen nog altijd hier. Daar heb ik vannacht ook geslapen en ga ik straks nog even een bakje koffie doen.’

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.