Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buitenlandse studenten zoeken tijdelijk gastgezinnen in de regio

Ze zoeken een tijdelijke woonplek in Nederland. Buitenlandse uitwisselingsstudenten.

REGIO – Vluchtelingenstromen uit Oekraïne en andere delen van de wereld overheersen het nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook nog andere mensen zijn die drie tot tien maanden een verblijfsplaats in Nederland zoeken: uitwisselingsstudenten uit bijvoorbeeld Duitsland, Slowakije, Italië en Thailand.

”Wie biedt Duitse Salaheddine of Slowaakse Hana een gezellig thuis in Veendam?” kopt de organisatie Travel Active van het High School Holland-programma boven een oproep buitenlandse studenten in huis te nemen. Via de organisatie hopen tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld een periode tijdelijk te kunnen wonen bij Nederlandse gezinnen in de hoop te worden ondergedompeld in de Nederlandse cultuur, taal en tradities.

Wegwijs maken

Het voortgezet onderwijs wil zulke studenten uit twintig landen graag ontvangen, wegwijs maken in Nederland en onderwijzen. Probleem is dat de studenten ook ergens onderdak moeten krijgen. Travel Active doet daarom een oproep aan Nederlandse huishoudens die dat kunnen voor de duur van enkele tot tien maanden een student onderdak te bieden.

Dat biedt niet alleen verrijking voor de student, maar ook voor het gastvrije gezin, stelt Travel Active: ”Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt. Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Je kunt de wereld in huis halen met een Braziliaanse of Franstalige Belgische uitwisselingsstudent of misschien een scholier uit Thailand of Duitsland.”

Veilig en gastvrij

Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen zijn wij nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. 

Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit liefst twintig verschillende landen. Zo ook de creatieve Salaheddine uit Duitsland, hij ziet zijn uitwisseling naar Nederland als een leuke uitdaging waarin hij veel hoopt te leren. De Slowaakse Hana zal ook naar Nederland komen. Zij is graag omringd met vrienden. In haar vrije tijd houdt ze van schrijven en is bijna dagelijks te vinden op het voetbalveld. Maar ook de spraakzame Francesca uit Italië en de Thaise Atiwit kunnen niet wachten hun avontuur in Nederland te beginnen en nieuwe ervaringen op te doen samen met hun gastgezin.

Bezoek deze website om kennis te maken met alle studenten die deze zomer naar Nederland komen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.