Direct naar de inhoud.

Bert Haandrikman uit Borger maakt landelijk tv debuut

  • door:
  • op:
Bert Haandrikman tijdens een interview met RTV1 F: Rutger Breider/RTV1

HILVERSUM/BORGER – Radiopresentator Bert Haandrikman maakt zaterdagavond zijn landelijk tv-debuut. Hij presenteert dan het MAX Skûtsje Journaal op NPO1. Haandrikman is een radioman in hart en nieren. Iedere ochtend kun je hem tussen zes en negen uur horen op NPO Radio 5 met zijn programma ‘Goeiedag Haandrikman!’ Van zaterdag 30 juli tot en met vrijdag 12 augustus is hij dus ook op tv te horen en te zien bij Omroep Max.

Vervanger

‘Carrie ten Napel zou eigenlijk het MAX Skûtsje Journaal weer presenteren. In het verleden had ik haar ’s morgens ook wel in mijn show te gast. Maar zij zit met een overvolle agenda en dus hebben ze gevraagd of ik het wilde doen. Ik heb volmondig ‘ja’ gezegd, maar het is wel ongelofelijk spannend natuurlijk’, geeft de Borgerse aan bij RTV Noord

Zeilkenner?

Wat heeft Haandrikman eigenlijk met zeilen? ‘Ik hou erg van het water. Ik heb in het verleden ook wel gezeild. Ik ben op de mavo een week op zeilkamp in Friesland geweest en ik heb ook wel vanuit Zoutkamp naar een van de Waddeneilanden gezeild. Maar ik heb wel een duider naast me zitten, want ik ben niet de kenner.’

Radioprogramma gaat gewoon door

Tijdens het SKS Skûtsjesilen van 30 juli tot en met 12 augustus maakt Haandrikman een bijna dagelijks tv-programma. Alleen op zondag is er geen uitzending. In die twee weken gaat zijn radioprogramma ook gewoon door. ‘Ja, dat vind ik echt heel belangrijk. Ik vind niet dat ik kan zeggen: nu ga ik een uitstapje maken naar tv en laat dat radioprogramma maar zitten. Ik vind dat je er zoveel mogelijk moet zijn als je een dagelijks programma hebt. De studio verhuist dus twee weken lang met mij mee naar Friesland.’

Het MAX Skûtsje Journaal begint zaterdagavond rond vijf over half zes op NPO 1.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal