Direct naar de inhoud.

Drie trotse generaties bij Treant in De Paasbergen in Odoorn

  • door:
  • op:
vlnr: Jolanda Eefting-Kluitenberg (45), Kaja van der Veen (18) en Hennie Kluitenberg-Drenthe (64) F: Treant

ODOORN – De liefde voor de zorg heeft in de familie Kluitenberg geen generatie overgeslagen. Zowel Hennie Kluitenberg-Drenthe (64), dochter Jolanda Eefting-Kluitenberg (45) als kleindochter Kaja van der Veen (18) werken bij Treant. De drie generaties werken allemaal met plezier in woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn.

‘Anderen helpen zit bij ons in de genen’, vertelt Hennie. ‘Van jongs af aan zorgde ik voor mijn zieke moeder. Vroeger was dat heel normaal. Ik werkte hard en ik vond het fijn om anderen te helpen. Mensen een fijne dag bezorgen, daar doe je het voor.’ Haar dochter en kleindochter knikken van herkenning. Hennie solliciteerde als afdelingsassistent in de zorg en werkt vandaag precies 20 jaar in De Paasbergen.

Hart voor de zorg

Hoewel de zorg in de genen zit, had dochter Jolanda toch een andere droom. ‘Ik wilde vrachtwagenchauffeur worden’, blikt Jolanda terug. Hennie lacht: ‘dat vonden mijn man en ik geen goed idee. De zorg was echt iets voor haar. En er zijn altijd mensen nodig in de zorg.’ En wat bleek? Dochter Jolanda verloor ook haar hart aan de zorg en werd verpleegkundige. Nu straalt ze in haar uniform van het zorg aan huis team. ‘Het werk dat ik nu doe, vind ik fantastisch. Dat kan ik wel tot mijn 67e blijven doen.’

Voorbeeld

Glimlachend van trots zit kleindochter Kaja tussen haar moeder en oma in. Haar grote voorbeelden. ’Als jong meisje ging Kaja al met haar moeder mee naar het werk. ‘Ik zag daar hoe leuk de zorg was. De keuze voor de opleiding tot verpleegkundige was dus snel gemaakt. Ik werk nu als verzorgende en moet nog een jaar leren voor verpleegkundige. Het is fijn om altijd dingen aan mijn moeder te kunnen vragen. Ik leer veel van haar.’ 

Collega’s en bewoners vinden het bijzonder dat de drie generaties op één locatie werken. ‘Veel mensen weten niet dat we familie zijn. Als het ter sprake komt reageren ze altijd positief.’ 

Zorgfamilie

Werken in de zorg werkt aanstekelijk, want niet alleen dochter Jolanda en kleindochter Kaja traden in de voetsporen van Hennie. Bijna de hele familie Kluitenberg werkt in de zorg. ‘Mijn man en schoonzoon werken ook bij Treant. Helaas niet in De Paasbergen, want dan konden we een leuke familiefoto maken’, zegt Hennie lachend.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal