Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hitteprotocollen in de regio: Eerder containers legen en bruggen langer dicht

Een thermometer in het zand F: Freepik

REGIO – Vanaf vandaag geldt in heel het land code geel. Daarmee waarschuwt het KNMI voor aanhoudende hitte. ‘Vandaag wordt het op veel plaatsen zomers warm, in het zuiden tropisch. De komende dagen wordt het op steeds meer plaatsen tropisch warm’, aldus het weerinstituut. In het weekend kunnen zelfs temperaturen van 35°C aangetikt worden. De gemeenten in de regio hebben dan ook maatregelen getroffen.

Afval

Zo geven de gemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal op hun communicatiekanalen aan dat het afval eerder wordt opgehaald. Afvalverwerker Prezero zal donderdag, vrijdag en maandag om half zeven starten met de inzamelronde. De medewerkers van het afvalbedrijf kunnen dan voor de hitte al het afval ophalen.

De gemeente Borger-Odoorn geeft als tip mee aan de inwoners om de container de avond van tevoren al de container aan de weg te zetten.

Bruggen

Daarnaast blijven de bruggen in de gemeente Stadskanaal langer dicht. De brugwachters doen de bruggen tussen 8.00 uur en 13.00 uur open. Daarna blijven ze dicht. ‘De hoge temperaturen zorgen ervoor dat de bruggen uitzetten, waardoor er bij het openen van de brug schade kan ontstaan’, aldus de gemeente. Ook dit zal tot en met 15 augustus duren.

Gemeente Veendam

De gemeente Veendam heeft bij RTV1 aangegeven geen andere tijden te hanteren. Het afval wordt op hetzelfde moment opgehaald als anders. Er is ook geen wijziging in de ophaaltijden van de bruggen in de gemeente Veendam.

Evenementen

Daarnaast gaan verschillende evenementen niet door. Zo organiseerde de centrum winkeliers van Stadskanaal hun reptielen- en knaagdierenshow. ‘Door de verwachte weersomstandigheden kan het welzijn van de dieren niet worden gegarandeerd’ aldus de organisatie. De geplande muziek gaat wel door, zoals het nu lijkt.

Tips voor de tropische dag
-Drink voldoende water.
-Hou je woning koel door zonwering en/of een ventilator of airco.
-Vermijd lichamelijke inspanning, vooral ’s middags en in de vroege avond.
-Voorkom verbranding door de zon: smeer je goed in.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.