Direct naar de inhoud.

Kwartfinale eindstation voor Stam/Schoon in Hamburg

  • door:
  • op:

HAMBURG – De uit Klijndijk afkomstig Katja Stam is samen met Raïsa Schoon vijfde geworden op het Elite 16 toernooi van de Beach Pro Tour in Hamburg. Komende week begint het EK Beachvolleybal voor de Nederlandse dames in München.

Na overwinningen in de poule op de Duitse dames Laboureur/Schulz en de Braziliaanse Talitta en Rebecca en verlies tegen de Amerikaanse meiden Cheng en Flint verloren Stam en Schoon in de kwartfinale met 2-1 tegen de Duitse Karla Borger en Julia Sude.

In de eerste set ging het lang gelijk op maar op 13-13 leken Stam en Schoon het verschil te maken. Met onder andere een monsterblock van Stam liepen ze uit naar een 16-13 voorsprong. Toch kwam Duitsland terug, maar na 19-19 en twee punten op rij was de eerste set dan toch binnen.

Teveel fouten

Na een snelle 2-0 voorsprong kwam Duitsland er op en erover. Na een 13-6 voorsprong pakten Borger en Sude de set met 21-18. In de beslissende derde set ging het tot 7-7 gelijk op, maar door wat fouten bij Stam liep het verschil op naar 7-11. De derde set en de overwinning ging uiteindelijk met 10-15 naar Duitsland.

Stam en Schoon kunnen zich nu opmaken voor het EK Beachvolleybal in München. De eerste wedstrijd spelen ze komende dinsdag om 10.30 uur tegen de Litouwse dames Ieva Dumbauskaite en Gerda Grudzinskaite. Vorig jaar wonnen Stam en Schoon zilver op het EK.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal