Direct naar de inhoud.

Exloo zet samen de schouders onder een nieuw d’ Exels festival

  • door:
  • op:
De kinderen tijdens de pannenkoekenwedstrijd vorig jaar | Foto: organisatie ‘d Exels festival

EXLOO – Na een geslaagde eerste editie vorig jaar is er vanaf vandaag een tweede editie van het d’ Exels festival in Exloo. Daarbij zijn de goede dingen van vorig jaar meegenomen, maar heeft de organisatie ook wat dingen aangepast.

De grootste verandering die is doorgevoerd is de duur van het festival. Waar er vorig jaar een maand lang allerlei activiteiten waren in en om Exloo is dat nu beperkt tot drie dagen. Volgens organisator Arnold van der Holst was een maand simpelweg te lang. ‘De dingen die ons vorig jaar goed zijn bevallen hebben we meegenomen naar dit jaar. Nu hebben we de focus op drie dagen en dat is voldoende.’

Satéprikker

Het begint vrijdagmiddag met een knutselmiddag voor de jeugd. ‘Daarna hebben we een pannenkoekenwedstrijd en vanavond is er voor jong en oud een spelletjesavond. Voor iedereen die weer eens een spelletje wil doen zonder tablet of computer.’  

Van der Holst nam dit jaar het stokje over van Wil Luchjenbroers en Jan Bakker wat betreft de organisatie. Toch valt het hem mee tot nog toe. ‘Dat komt ook omdat voor elke activiteit een speciale werkgroep is opgericht. Ik ga er dan plat gezegd nog even met een satéprikker doorheen en dan staat het.’

Dorpsbrunch met Oekraïners

De activiteit waar Van der Holst zelf het meest naar uitkijkt is de dorpsbrunch komende zondag. ‘Daar hebben we al meer dan 100 aanmeldingen voor.’ Ook worden de Oekraïners die achter het dorpshuis worden opgevangen daar bij betrokken. ‘Ik ben heel enthousiast over die combinatie. Natuurlijk is het spannend hoe dat gaat mengen met het dorp, maar het is ook heel bijzonder.’

Verenigingen en culturele organisaties presenteren zich zaterdag op een culturele markt. Het d’ Exels festival wordt volgende weekend afgesloten met een drive-in disco. ‘We wilden dat eigenlijk ook dit weekend organiseren, maar vanwege Boerenrock mocht dat niet van de gemeente.’ En dus wordt het festival toch uitgebreid van drie naar vier dagen. ‘Het mooie is dat dit ook volledig georganiseerd wordt door de jeugd. Jongerengroep Keet heeft haar schouders er onder gezet. We hebben er zin in.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal