Direct naar de inhoud.

Mart Hoogkamer breekt optreden Boerenrock Festival af wegens bierdouche

  • door:
  • op:
Mart Hoogkamer tijdens een eerder optreden | © ANP via RTV Noord

DROUWENERMOND – Fans van Mart Hoogkamer hebben gisteravond niet lang van hem kunnen genieten op het Boerenrock Festival. De volkszanger kreeg meteen een bierdouche toen hij het podium in Drouwenermond opkwam. ‘Niet doen, niet doen, niet doen. Jongens…’, probeerde hij nog.

De 24-jarige Hoogkamer deed nog een poging om het optreden voort te zetten, in tegenstelling tot een optreden eerder dit jaar waar hij gelijk vertrok. ‘Luister. Ik ben nu van plan om te blijven staan.’ Maar de zanger kon z’n verhaal niet afmaken omdat er opnieuw bier werd gegooid, waarna Hoogkamer het voor gezien hield. ‘Later jongens!’

Bierdouche nieuwe trend?

Hoogkamer heeft vaker te maken gehad met bierdouches. Ook artiesten als Snelle en Lil’ Kleine kregen eerder bier naar zich toe gegooid. ‘Is dit normaal’, vraagt Hoogkamer zich af op Instagram. ‘Voor de mensen die speciaal voor mij kwamen, sorry. We hebben het wéér geprobeerd.’ Hij krijgt op sociale media veel bijval.

De zanger van de megahit Ik ga zwemmen bedankt in zijn bericht de organisatie van het Boerenrock Festival. Bedankt voor jullie steun en begrip’, schrijft hij.

‘Ik ben erg teleurgesteld’

Organisator Bjorn van der Veen baalt van de biergooiers. ‘Ik ben erg teleurgesteld’, reageert hij. ‘Een klein groepje verpest het voor de rest. Onze beveiligers hebben nog wat mensen in de kraag gevat.’

Volgens Van der Veen is er alles aan gedaan om het optreden goed te laten verlopen. Zo werden van tevoren afspraken gemaakt over wat er zou gebeuren als er bier werd gegooid. De afspraak was dus dat Hoogkamer het dan nog een keer zou proberen. ‘We hadden ook beveiliging goed zichtbaar staan bij het podium. Mart komt op en het regent meteen bier’, verzucht hij. Van ‘vreugdebier’ was daar geen sprake. ‘Dit was echt gericht op hem.’

Niet alleen voor Hoogkamer is de bierdouche vervelend. Ook de apparatuur op het podium lijdt eronder. ‘Daar is ook wel wat gesneuveld.’

Bewust de boel verpesten?

Van der Veen begrijpt niet waarom mensen bier gooien. ‘We hebben op het festival drie verschillende podia. Er zijn zoveel activiteiten, dus dan kies je er bewust voor om bij Mart bier te gooien. Ik ben echt teleurgesteld.’ De Boerenrock-organisator sprak na afloop nog met de manager van Hoogkamer. ‘Mart was toen al weg. Ze hadden geen hard feelings naar ons toe.’

En dus is het korte optreden van Hoogkamer een smetje op een volgens Van der Veen prachtige dag. ‘Het was verder echt fantastisch’, zegt hij na anderhalf uur slaap. ‘We hadden mooi weer. Er was ontzettend veel publiek en er waren verder geen incidenten. En ook vandaag maken we er weer een mooie dag van.’

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal