Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klijndijkse Katja Stam na ‘vreemd’ EK tevreden met brons: ‘De vechtlust is terug’

Katja Stam en Raïsa Schoon zijn blij met de bronzen medaille | Foto: CEV

MÜNCHEN – Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon wonnen zaterdag op het EK beachvolleybal in München de bronzen medaille. Ze versloegen het Spaanse duo Daniela Álvarez Mendoza en Tania Moreno met 2-1 in sets: 19-21, 24-22 en 15-11. Stam is er tevreden mee.

Het was voor de Klijndijkse een vreemd toernooi. ‘Vooral door de vreemde weersomstandigheden. Eerst was het heel warm, daarna moeten we tijdens een wedstrijd ineens stoppen door onweer en het duel om brons werd uitgesteld door de regen. Ik ben heel blij hoe we daar mee om zijn gegaan.’

Tijdens het spannende duel om brons had Stam altijd het gevoel dat zij en Schoon het duel winnend zouden afsluiten. ‘Zij speelden net als wij supergoed, maar ik dacht gefocust blijven.  Dan hebben we ze aan het eind door en pakken we ze.’  Waar de spanning bij Stam dus meeviel was dat aan de supporterskant wel het gevoel. ‘Ik heb heel veel berichten gehad dat mensen in een uur tien jaar ouder zijn geworden, hahaha.’

Druk van buitenaf

Ze voelde tijdens het EK ook weer de energie die het team had in het begin van het seizoen. ‘Onze vechtlust is terug. Zo halverwege het seizoen was dat toch wat minder,’ zo analyseert de 23-jarige Stam. Misschien dat het de druk van buitenaf wel was die daar voor zorgde. Ook nu betitelden veel media Stam en Schoon als topfavoriet. ‘We hebben daar tijdens het EK absoluut geen last van gehad, maar eerder dit seizoen wel. Mensen verwachten ineens iets van je. Daar hadden we het moeilijk mee.’

Zelf deed Stam er ook enigszins aan mee door te zeggen dat er dit EK eigenlijk nog maar één kleur medaille over was na het zilver van vorig jaar. ‘Daarmee heb ik misschien wel een beetje mijn eigen gat gegraven. We hadden dit seizoen namelijk al goud en zilver, maar brons nog niet. Ik ben er echt heel blij mee met name doordat we het spel weer laten zien dat we willen laten zien.’

(Tekst gaat verder onder de foto)
Stam haalt uit tijdens het duel om brons | Foto: CEV

Voor Stam en Schoon liggen er voor nu nog twee toernooien in het verschiet. Begin september in Utrecht doen ze mee met King of the Court en eind september het Elite 16 toernooi van de Beach Pro Tour in Parijs. Toch is Stam dit weekend al dicht bij huis te bewonderen. Samen met Wies Bekhuis doet ze mee aan de Eredivisie King of the Court in Zutphen.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.