Direct naar de inhoud.

Hardlopers en paardrijders uit heel Nederland rennen zaterdag samen in Onstwedde

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 29 aug 2022
  • tags:

ONSTWEDDE – Het wordt zaterdag weer een wonderlijk schouwspel in Onstwedde: ruiters en amazones die in paren een parcours afleggen in Westerwolde. Het is dan de zevende keer dat het evenement Ride & Run zich afspeelt. Weeronline verwacht voor deze dag vooralsnog droog en zonnig weer.

Moment van een vorige editie van Ride & Run. Foto: Freerk Boskers

Er hebben zich meer dan zestig teams aangemeld voor dit sportieve evenement. Opzet is dat een ruiter en een hardloper gezamenlijk een parcours afleggen. De deelnemers kunnen kiezen tussen afstanden van vijf of tien kilometer. Het bijzondere van de opzet is dat sporters en toeschouwers een combinatie van twee totaal verschillende takken van sport kunnen bleven. Daardoor kunnen bijvoorbeeld deelnemende opa’s en kleindochters gezamenlijk in de vrij natuur hun sport beoefenen.

De routes voeren de deelnemers door de omgeving van Westerwolde. Ride & Run begint om 9.30 uur op het manifestatieterrein bij manege De Driesporen in Onstwedde. Daar is ook de finish van de twee afstanden. Wie liever een leuke plek zoekt langs het parcours zoekt, kan de site van Ride & Run Onstwedde raadplegen. Daar staan de routes op aangegeven. Hier is ook andere informatie over het evenement te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-