Direct naar de inhoud.

Nieuw plan voor leegstaande supermarkt Nieuw-Buinen: appartementen voor ‘babyboomers’

  • door:
  • op:
De sloopkogel gaat op z’n vroegst volgend jaar door het leegstaande pand | Foto: Janet Oortwijn/RTV Drenthe

NIEUW-BUINEN – Maximaal achttien appartementen komen op de plek van supermarkt That’s Fresh in Nieuw-Buinen. De supermarkt die in 2017 moest sluiten vanwege een gebrek aan klandizie, wordt op z’n vroegst volgend jaar gesloopt.

Het pand aan de Parklaan staat tot frustratie van de buurt al ruim vijf jaar leeg. Hesco Bouw kocht de locatie van Paas Vastgoed Ontwikkeling, die ook woningbouwplannen had voor de plek.

Babyboomers

“Het is een typische jarenzestigwoonwijk”, vertelt ontwikkelaar Merijn Rademaker namens Hesco Bouw uit Stadskanaal. “Die is er ook gekomen vanwege de Philips-fabriek. Wij willen een aantal appartementen maken voor babyboomers die in de wijk wonen.”

De supermarkt staat al bijna vijf jaar leeg | Foto: Janet Oortwijn/RTV Drenthe

“We merken dat er best een aantal mensen in de wijk woont van eind zestig jaar, begin zeventig. Die willen in de wijk wonen en niet meer de zorg van een groot huis met tuin hebben. En ze willen ook in de buurt van hun kinderen en kleinkinderen blijven. Zo hoeven ze niet noodgedwongen uit te wijken naar Stadskanaal of iets dergelijks”, aldus Rademaker. “Er is overleg geweest met de buurt en we merken dat er interesse is. Dat is heel leuk.”

Bestemmingsplan wijzigen

Op dit moment is de projectontwikkelaar druk in gesprek met de gemeente Borger-Odoorn om de bestemming te wijzigen. Die is nu namelijk nog niet geschikt voor woningbouw. Hoeveel appartementen er gaan komen is nog niet duidelijk. “Het is nog niet helemaal omkaderd. We willen graag mooie, duurzame appartementen op de markt brengen. We koersen op maximaal achttien stuks, maar dat zouden er zomaar eens minder kunnen worden.”

De bloemenzaak die aan de voormalige supermarkt vastzit, blijft staan. “We gaan zorgvuldig de voormalige snackbar en de supermarkt er vanaf slopen. Het is van oudsher echt het centrale punt van de wijk. We willen dit gebied graag upgraden. Ook door bijvoorbeeld de speelplekken die er zijn daarin mee te nemen en dat met de buurt te overleggen”, besluit Rademaker.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal