Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klassiek in ’t Veen begint nieuwe kamermuziek serie met kinderopera ‘Vlogel’

Een fragment uit de voorstelling ‘Vlogel’ | Foto: Klassiek in ’t Veen

VALTHERMOND – Stichting Klassiek in ’t Veen begint op 18 september met haar nieuwe kamermuziek serie. In concertboerderij d’Rentmeester wordt dan de kinderopera ‘Vlogel’ gespeeld. Afgelopen jaar was het familieconcert met Edwin Rutten over Mattheus Passie een groot succes.

Dat succes probeert de stichting nu voort te zetten met de kinderopera ‘Vlogel’. Het is een kleurrijke voorstelling dat net als de Mattheus Passie een serieus thema aansnijd.

Vasthouden en loslaten

‘Vlogel’ gaat over de zevenjarige Noeka die een veren nest in haar buik blijkt te hebben en haar zieke papa. In een groot bed gaan ze gesprekken aan over nieuwe bergschoenen, de kijkdoos en waar je blijft als je voor altijd weg bent. Het is een verhaal over (willen) vasthouden en (moeten) loslaten en over het belang van die ijzersterke, fragiele verbeelding.

De cast bestaat uit sopraan Bibi Ortjens, tenor Erik Slik en bariton Jokke Martens. Ze worden op viool begeleid door Theo Carpentier, op (bas)klarinet door Gerard Romero Giralt, op cello door Heidur Bjarnadóttir en op piano door Michelle Lynne.

Het familieconcert op 18 september begint om 15 uur en duurt ongeveer 50 minuten. Na afloop is er nog een verrassing voor de kinderen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Klassiek in ’t Veen en kosten 15 euro voor volwassenen en 7,50 voor kinderen.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.