Direct naar de inhoud.

Nieuwbouwplan ‘De Wissel’ in Nieuw-Buinen van start

  • door:
  • op:
Maquettes van de vrijstaande huizen tijdens de informatieavond van het nieuwbouwplan | © Rutger Breider/RTV1

NIEUW-BUINEN – Er kan de komende tijd flink wat bedrijvigheid verwacht worden aan het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen. Daar is namelijk het nieuwbouwproject ‘De Wissel’ van start gegaan. Het plan is om in verschillende fases in totaal veertig woningen te bouwen. 

‘Het plan heet De Wissel omdat het Zuiderdiep en het Noorderdiep letterlijk wisselen’, legt grondeigenaar Marjolein Jansen uit tijdens de start van het project. Tijdens deze aftrap konden mensen op het terrein langskomen om informatie in te winnen over de nieuwbouw. Op het veld zijn linten gespannen om de verschillende kavels aan te geven. De in totaal veertig geplande woningen bestaan uit vrijstaande, twee-onder-een-kap en rijtjeswoningen.

Met lint werden de kavels aangegeven | © Rutger Breider/RTV1

Meerdere fases

‘We doen dit in verschillende fases’, vult Egberdine Hoogendoorn aan. Fase 1 bestaat uit zes vrijstaande kavels en vier onder-een-kap. ‘De gemeente heeft graag dat we het in verschillende fases doen. Als  fase 1 verkocht is, en er is nog meer vraag, dan mogen we fase 2 aan gaan bieden. Dat zullen dan rijtjeswoningen worden.’

Plattegrond van het terrein met de verschillende fases | © Hielke Bosch/RTV1

Van jong tot oud

Op de informatieavond komen veel verschillende kopers af. Van starters, tot mensen die al wat ervaring op de woningmarkt hebben. Jansen: ‘Er waren vanmiddag zelfs mensen uit Gelderland. Die willen zich graag vestigen in Drenthe. Maar aan de andere kant zijn er ook gewoon jonge starters die graag in hun eigen dorp willen blijven.’

Wanneer alle fases afgerond zijn is nog niet bekend. Hoogendoorn: ‘Dat ligt aan de gemeente. Een ding is zeker: wij willen wel.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal