Direct naar de inhoud.

Tweede noodopvang tent Stadskanaal weer afgebroken

  • door:
  • op:
De tweede tent bij de opbouw begin deze maand | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – De tweede noodopvang tent aan de Manegelaan in Stadskanaal is maandag weer afgebroken. Dat laat de gemeente aan RTV1 weten. De tent werd twee weken geleden op verzoek van het COA geplaatst om zo meer asielzoekers uit Ter Apel ’s nachts op te kunnen vangen.

Afgelopen week zaten beide opvangtenten in Stadskanaal nog vol toen het in Ter Apel weer mis ging. Honderden vluchtelingen stonden toen buiten de poorten van het aanmeldcentrum te wachten in de regen. Met bussen werden 107 van hen naar Stadskanaal gebracht.

Zoutkamp

De tent wordt afgebroken omdat de opvang in Zoutkamp inmiddels gereed is. Eergisteren werd de eerste groep asielzoekers opgevangen in de Willem Lodewijk van Nassaukazerne. 

Bij de bouw van tent in Stadskanaal werd al duidelijk dat deze er slechts korte tijd zou staan om zo Ter Apel te ontlasten, zolang Zoutkamp nog in aanbouw was. Volgens burgemeester Sloots en verantwoordelijk wethouder Sterenborg zat Stadskanaal namelijk aan de grens van het haalbare. ‘Dit is wat wij kunnen’, aldus Sterenborg twee weken geleden. ‘We doen dit uiteraard om de Ter Apel en de mensen daar te helpen. Maar onze max is nu wel bereikt.’

Eerste tent

De eerste tent, die een aantal maanden werd gebouwd om aanvankelijk Oekraïense vluchtelingen in op te vangen, blijft wel staan. Volgens de gemeente Stadskanaal kan deze tent vanaf nu maximaal twee keer per week door het COA gebruikt worden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal