Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Deel Sorghvlietlaan Veendam op de schop voor betere verbindingen, veiligheid en parkeerplekken

VEENDAM – Een deel van de Sorghvlietlaan in Veendam gaat volledig op de schop. Tussen de rotonde Aquaplein en de R.H. van Deestweg wordt gecombineerde reconstructies uitgevoerd om de verkeersverbindingen en de (fiets)veiligheid te verbeteren en om meer parkeercapaciteit te realiseren.

De Kerkstraat, het Westerdiep, de Sorghvlietlaan en de Langeleegte worden door middel van een ovale rotonde efficiënter met elkaar verbonden. Artist impression: Gemeente Veendam

Metamorfose

De plannen, waarvoor de voorbereidingen al zijn gestart zullen resulteren in een complete metamorfose van het gebied. Hoewel nog moet worden bepaald welke bedrijven het werk zullen uitvoeren, ligt het in de planning dat de herinrichting de komende herfst wordt gestart. Hoe lang de werkzaamheden zullen duren is nog niet bekend. Dat hangt er mede van af aan wie het werk wordt aanbesteed.

Efficient en veilig

Volgens de plannen komt er een efficiënte verkeersverbinding tussen de Kerkstraat, het Westerdiep en de Langeleegte. Daarbij wordt met name rekening gehouden voor de veiligheid voor voetgangers en fietsers. Een ovale rotonde moet de wegen met elkaar verbinden.

De Sorghvlietlaan en directe omgeving krijgen een nieuwe inrichting, wordt groener. Het meest in het oog springend is de aanplant van nieuwe bomen. Op het Arrivaterrein komt nieuwe bebouwing. Verder wordt hier de parkeercapaciteit voor het centrum en Tropiqua uitgebreid waarbij bijzondere aandacht is voor een goede en veilige oversteekbaarheid van de Sorghvlietlaan.

Veilige (school)fietsroute

Het indoorsportcentrum wordt veiliger bereikbaar voor fietsers en de fietsroute aan de noordzijde van de Sorghvlietlaan wordt ter hoogte van het voormalige busstation hersteld. Deze sluit aan op het vrij liggende fietspad aan de Korte Leegte die volgens de planning nog dit jaar wordt aangelegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.