Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA Borger-Odoorn wil crisisteam om daling koopkracht aan te pakken

geld

EXLOO – Net als andere partijen maakt de PvdA in Borger-Odoorn zich flinke zorgen om de daling van de koopkracht, waar vrijwel iedereen mee te maken heeft. De fractie in de gemeenteraad wil niet lijdzaam blijven toezien hoe veel mensen moeite hebben of krijgen om de eindjes bij elkaar te knopen bij de stijging van energie- en boodschappenkosten.

Twee voorstellen

De partij doet het gemeentebestuur twee voorstellen. Ten eerste wil de PvdA een crisisteam in het leven roepen dat met spoed gaat bekijken wat er op gemeentelijk niveau kan worden gedaan om het financiële en daarmee het sociale leed te verkleinen. Het team zou mensen die in moeilijkheden komen een vangnet willen bieden en de inwoners van de gemeente die dat nodig hebben moeten ondersteunen met advies en maatregelen. Op de tweede plek wil de partij organisaties ondersteunen die zich bezighouden met armoedebestrijding. Een voorbeeld is de voedselbank. Een en ander moet voorkomen dat inwoners van de gemeente financieel niet kopje onder gaan.

‘Situatie alleen maar verslechterd’

”De problemen rondom de koopkracht verslechtert iedere dag. De kosten van energie stijgen door en ook de kosten voor levensmiddelen, het gewone boodschappen doen, wordt voor steeds meer mensen onbetaalbaar. Dagelijks komen er zorgwekkende berichten voorbij dat steeds meer mensen hun gewone levensonderhoud niet meer op kunnen brengen,” zo laat raadslid Peter Zwiers weten, ”De PvdA Borger-Odoorn maakt zich, net als vele anderen, grote zorgen over de koopkrachtcrisis die ook onze gemeente raakt. In maart van dit jaar, toen de crisis nog kleiner leek, heeft de PvdA Borger-Odoorn een aantal voorstellen gedaan om de problematiek te verkleinen. De situatie is sindsdien alleen maar verslechterd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.