Direct naar de inhoud.

Recordopbrengst voor Moonlightwalk Veendam: 13.100 euro

  • door:
  • op:
De regen deerde de deelnemers van de vijfde Moonlightwalk in Veendam niet. Foto: Willem van der Werf/Parkstadveendam.nl

VEENDAM – De regenval had een groot aandeel in de vijfde editie van de Moonlightwalk Veendam, maar dat weerhield 1310 deelnemers niet om toch deel te nemen. Ze brachten met hun deelname een recordopbrengst van 13.1000 euro in het laatje, maakte Hans Deuze van de organiserende Lionsclub Veendam bekend.

Het eerste lustrum van de wandeling bij maanlicht, waarbij deelnemers onderweg verrast worden door diverse optredens, leuke acts en bijzondere belevenissen, stond vrijdagavond op het programma. Gewapend met paraplu’s en poncho’s kwamen de wandelaars naar de startlocatie. En omdat ze allemaal een tientje deelnamegeld betalen, was de recordopbrengst al snel duidelijk.

De opbrengst van het wandelevenement over vijf kilometer komt jaarlijks ten goede aan een goed doel en dit jaar is dat het Veendam Beweegt Sportfonds. Daarmee kan het fonds volwassenen die leven van een uitkering, de bijstand of een minimuminkomen helpen om toch deel te nemen aan sportieve of cultuerele activiteiten. Volgens Kevin de Haan van het sportfonds kunnen door de opbrengst minimaal zo’n veertig tot vijftig mensen geholpen worden.

Geen coronabeperkingen meer

Vorig jaar kon er vanwege corona maar een beperkt aantal van 750 deelnemers meedoen en kwam de 7500 euro ten goede aan activiteiten voor kinderen in de Parkstad. In 2020 werd de Moonlightwalk geschrapt vanwege corona. Het evenement vindt sinds 2017 plaats.

Dit is een bericht van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal