Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn gaat 33 vluchtelingen opvangen in Exloo

  • door:
  • op:
Het gemeentehuis van Borger-Odoorn in Exloo. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn gaat de tweepersoonsunits naast het gemeentehuis en een groepsaccommodatie op Camping Exloo gebruiken om 33 vluchtelingen onder te brengen. Het gaat om crisisnoodopvang.

De gemeente vangt de vluchtelingen daar op tot januari volgend jaar. Op een nog nader te bepalen plek in de gemeente moeten nog eens zeventien vluchtelingen onderdak krijgen.

De units die de gemeente gaat inzetten voor opvang werden eerder gebruikt voor opvang van Oekra├»ense vluchtelingen. Burgemeester Jan Seton laat weten dat die inmiddels een andere woonplek hebben gevonden. Door de vluchtelingen op te vangen wil Seton de druk op buurgemeente Westerwolde verlichten. “In Borger-Odoorn zetten we sinds het vroege voorjaar al regelmatig diverse locaties in voor de opvang van vluchtelingen.’

Seton zegt alle vertrouwen te hebben in het vinden van een plek voor de resterende zeventien vluchtelingen. De gemeente verwacht de vluchtelingen daarom al eerder dan begin volgende maand te kunnen plaatsen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal