Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nedmag negeert ultimatum vakbond, werknemers gaan actievoeren

De Nedmag locatie in Veendam F: RTV Noord

VEENDAM – Er komen acties bij zoutwinningsbedrijf Nedmag in Veendam. Volgens Lex Makkinje van vakbond FNV is de directie niet ingegaan op het ultimatum dat woensdagavond om 23.59 uur verliep. ‘Nedmag heeft niet gereageerd en dat betekent dat wij ons vrij voelen om actie te voeren’, zegt Makkinje.

‘De werknemers voelen zich niet serieus genomen. Zij betalen voor de inflatie. Vorig jaar hebben we een heel gematigde loonstijging afgesproken van 1,7 procent. De werkgever heeft nu een tweejarige cao afgesproken met 3,25 procent voor beide jaren en zeshonderd euro eenmalig. Dat is gewoon onvoldoende.’

‘Unaniem besloten om te staken’

De stakingsbereidheid is groot volgens de vakbondsman. ‘Bij Nedmag werken 150 mensen. De ledenvergaderingen van FNV en CNV hebben unaniem besloten om hier niet mee akkoord te gaan.’

Het verbaast Makkinje dat Nedmag niet heeft gereageerd. ‘Het bedrijf ligt al jaren onder een vergrootglas bij het Staatstoezicht op de Mijnen en nu ook bij de provincie. Waarom wil je dan ook nog een intern conflict? Ik begrijp daar niks van.’

Rustig beginnen

De acties gaan rustig van start. ‘We beginnen met een poortactie en een werkonderbreking. Uiteindelijk zal er worden gestaakt. Makkinje verwacht dat dit binnen twee weken zover kan zijn. Ondertussen houdt de vakbond de deur open voor onderhandelingen met de Nedmag-directie.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.