Direct naar de inhoud.

Knoalster chauffeur niet in de prijzen tijdens NK Veiligste Chauffeur

  • door:
  • op:
Laurent Bouman in de vrachtwagen tijdens een van de proeven. F: Rutger Breider/RTV1

ASSEN/STADSKANAAL – Op het TT Circuit in Assen werd afgelopen zaterdag het NK Veiligste chauffeur van Nederland gehouden. Twintig vrachtwagenchauffeurs waren door de eerdere rondes gekomen en mochten nu hun kunnen laten zien op het terrein naast de TT baan, waaronder ook Laurent Bouman uit Stadskanaal.

‘Ik hoop dat ik de veiligste chauffeur van Nederland ben, maar we moeten zien wat de rest doet’, begint Bouman. ‘De kans is aanwezig dat ik win, maar het is lastig om te zien, want we mogen elkaar niet zien rijden.’

Tekst gaat door onder video

Verschillende proeven

Er zijn verschillende proeven die de chauffeurs moeten ondergaan. ‘We moeten bochtjes vooruit en achteruit doen met de vrachtwagen en precisiesteken.’ Voor de gemiddelde vrachtwagenchauffeur klinkt het misschien makkelijk, maar de moeilijkheid zit hem niet alleen in het parcours, maar ook in de vrachtwagen. De kandidaten rijden namelijk allemaal in dezelfde vrachtwagen.

Veiligheid

Het is een leuk evenement, maar het draait vooral om de veiligheid, volgens Johan Hemmen. Hemmen is een van de organisatoren van het evenement. ‘Het is een belangrijk evenement. De chauffeurs maken dagdagelijks het verschil in de sectoren en voor ons als maatschappij. Met dit NK geven we hen een podium om te laten zien hoe leuk en uitdagend het vak is en hoe goed ze dat beheersen.’

Het evenement lijkt op het eerste oog een echt mannenevenement, maar in de halve finales streden er ook nog vrouwelijke chauffeurs mee. Zij hebben het helaas niet gered tot aan de finale, maar de organisatie verwacht volgend jaar zeker een vrouw in de finale.

‘Crème de la crème’

‘Dit is de crème de la crème van de Nederlandse beroepschauffeurs. We hadden al met al duizend deelnemers aan het begin. Hier staan nu de twintig beste van hen. Dus als je hier wilt staan moet je echt wat kunnen’, besluit Hemmen trots.

Na zijn derde proef zien we Bouman lichtelijk teleurgesteld de vrachtwagen uitkomen. ‘Ik heb een pilon lichtjes geraakt. We zullen zien wat de uitslag wordt.’

Om 16.00 uur werd de winnaar bekend gemaakt door presentatrice Helene Hendriks. De knoalster viel dit jaar niet in de prijzen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal